Predškolska ustanova Naša Radost Surdulica

Predškolska ustanova „Naša Radost“ Surdulica

Dragi roditelji,

Za Vaše dete je važno da u godini pred polazak u školu pođe na vreme, od 1. septembra, u obavezan pripremni predškolski program-PPP i da ga pohađa redovno.
PPP je jako važan za decu koja nisu išla u vrtić. Boravak u PPP grupama i redovno pohađanje programa decu priprema za lakši i uspešniji početak osnovnoškolskog obrazovanja. PPP ima funkciju da doprinese zrelosti vaše dece za rad kakav ih očekuje u osnovnoj školi, razvija dečju znatiželju i želju za učenjem, da podstiče njihovu samostalnost i druželjubivost.
Deca koja su na vreme krenula u PPP i pohađala ga redovno bez problema su upisala prvi razred osnovne škole i zajedno sa svojim vršnjacima uspešno savladavaju školsko gradivo. Opšti uspeh romske dece koja su upisala prvi razred nakon redovnog pohađanja PPP mnogo je bolji nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

DA LI JE PRIPREMNI PREDŠKOLSKI PROGRAM OBAVEZAN?

Da, PPP je deo obaveznog osnovnog obrazovanja. Pravo deteta i obaveza roditelja jeste da obezbedi da dete redovno pohađa PPP. Obaveza je i nadležne obrazovne Ustanove da upiše dete radi pohađanja PPP.

KO ORGANIZUJE PRIPREMNI PREDŠKOLSKI PROGRAM?

PPP se organizuje u okviru svih državnih predškolskih ustanova (dečijih vrtića). PPP tj. rad sa vašom decom ostvaruje vaspitač.

KOLIKO TRAJE PRIPREMNI PREDŠKOLSKI PROGRAM?

PPP traje devet meseci.

U KOJI DEČJI VRTIĆ MOGU UPISATI DETE RADI POHAĐANJA PRIPREMNOG PREDŠKOLSKOG PROGRAMA?

Roditelj ima pravo da sam izabere dečji vrtić, odnosno osnovnu školu koja ostvaruje ovaj program, gde će upisati svoje dete radi pohađanja PPP. Dečji vrtić i osnovna škola dužni su da upišu svako dete radi pohađanja PPP, bez obzira na prebivalište roditelja.

KOJA DOKUMENTA SU NEOPHODNA ZA UPIS U PPP?

KOME SE OBRATITI ZA DODATNE INFORMACIJE

NE ZABORAVITE DA JE DETE JOŠ UVEK DETE, ČAK I KAD POSTANE ĐAK!!!

ZATO MU OMOGUĆITE DA SE DOVOLJNO IGRA!!!